FileBodyguard - protectia documentelor individuale

Aplicatia asigura protectia documentelor individuale sau a oricaror fisiere in general (ca exemple de documente: doc, xls, pdf, txt, imagini: bmp, jpg, gif, audio: wav, mp3, mp4, filme: avi, divx, mkv, etc) impotriva:

FileBodyguard pastreaza secretul documentelor, fisierelor, al informatiilor.

Documentele (informatiile) protejate doar cu acces la nivel de sistem sau de retea sunt expuse si vulnerabile la toate amenintarile dintr-un sistem obisnuit. Ele lasa urme cand se editeaza sau se transfera, si pot fi sustrase usor.
Exista o multitudine de canale prin care se pot "scurge" informatii, si o multitudine de directii dinspre care secretele dumneavoastra sunt permanent amenintate. Dintre acestea putem mentiona:

FileBodyguard se ocupa de toate problemele de securitate si siguranta ale documentelor dumneavoastra:
Protectia fisierelor sau documentelor in sine
Motivatie: cel mai important aspect este protejarea datelor in sine contra accesarii neautorizate
Solutie: fisierele si documentele se codifica (sau cripteaza) pe baza unor parole definite de dumneavoastra. FileBodyguard poate chiar dublu- sau chiar triplu-cripta fisierele, pentru a le face practic inexpugnabile. Nimeni care nu cunoaste parolele nu va putea face nimic cu ele prin copiere sau interceptare la transmisie.
Stergerea urmelor lasate de programele de editare (chiar programele cu care lucrati)
Motivatie: chiar daca acestea sunt in general necunoscute de publicul larg, trebuie sa stiti ca pe baza lor orice persoana poate reconstitui complet sau aproape complet fisierele cu care ati lucrat, fara un efort deosebit
Solutie: FileBodyguard este singurul program de securitate care sterge in timp real (pe loc) urmele lasate de programele cu care lucrati. Indiferent ce programe folositi.
Protectia anti-spion (persoana sau program)
Motivatie: programele spion reprezinta o amenintare tot mai mare. Aceste programe pot colecta fara sa stiti informatii de diverse tipuri in chiar timpul in care lucrati la calculator.
Solutie: desi nu se constituie intr-un program specializat anti-spion, FileBodyguard dubleaza acest tip de programe cu un strat de protectie suplimenta, fiind la ora actuala singurul program dedicat de protectie care asigura partea de anti-spion.
Protectia impotriva pierderii accidentale de informatie
Motivatie: echipamentele se pot strica, datele se pot sterge din greseala; totusi, informatiile trebuie sa supravietuiasca acestor evenimente
Solutie: FileBodyguard este singurul program pentru confidentialitate care efectueaza pana la 3 copii de rezerva local pentru un fisier si o copie de rezerva pe un alt sistem de calcul (ex: server). Altfel spus, programul stocheaza automat ultimele 3 versiuni ale unui document, si ultima versiune din nou pe un calculator la distanta.
Posibilitatea de, si protectia pentru, comunicarea de informatie intre utilizatorii FileBodyguard
Motivatie: una dintre cele mai usoare cai de a face rost de o informatie este de a o intercepta pe drum
Solutie: programul permite sa trimiteti fisierele direct criptate, intre utilizatorii de FileBodyguard. Trebuie doar sa folositi o cale sigura de a comunica parolele (sau sa le stabiliti anterior de comun acord).
Alte functiuni
- automatizarea majoritatii operatiilor: criptarea, de-criptarea, stergerea urmelor, protectia pasiva si activa, verificarile de consistenta, copiile de rezerva
- economia de spatiu pe disc: fisierele sunt automat comprimate la protejare
- gestiunea usoara a fisierelor: in orice moment puteti afla informatii despre ultimul acces la fisier si caracteristicile acestuia
- toate functiunile sunt disponibile la mouse si in meniuri, aranjate logic pentru o citire si folosire mai usoara.

FileBodyguard este disponibil in limbile romana si engleza (limba se stabileste in timpul rularii programului).

La fel ca orice solutie de securitate, nu avem pretentia ca solutia noastra este infailibila. Ea este similara cu centura de siguranta sau airbag-ul unei masini - reduce semnificativ sau chiar dramatic sansele ca un eveniment nedorit sa aiba consecinte negative, in acest caz, ea face ca accesul neautorizat la documentele dumneavoastra sa fie foarte dificil, sau chiar prea dificil ca sa merite efortul.