SecurizatorBD - protectia bazelor de date

Aplicatia asigura protectia in timp real bazelor de date din programul ERP WinMENTOR, din Microsoft SQLServer (si a programelor care folosesc acest motor de baze de date) si la cerere se poate implementa pentru alte sisteme. Caracteristicile principale:


Securizator protejeaza bazele de date si atunci cand lucrati cu ele, fara sa simtiti diferenta.
Fara Securizator fisierele dbf sau db se pot deschide, citi si modifica direct, cu o multime de programe.

Cum functioneaza
Independent de programul ale carei date le protejeaza, SecurizatorBD codifica (cripteaza) baza de date pe baza uneia sau mai multor parole secrete stabilite de administratori. Programele protejate nu "simt" nici o diferenta, si nici utilizatorii lor.
Fisierele din baza de date fiind criptate, furtul si copierea lor sunt inutile, iar modificarea, virtualmente imposibila. Totusi, pe baza drepturilor acordate, programul folosit (ex: WinMENTOR) si prin intermediul sau utilizatorii vad datele ca fiind aparent in forma obisnuita.
Toate operatiile de protejare se desfasoara discret, in fundal, nefiind necesara interventia manuala decat la configurarea sistemului.

Structura programului
Securizatorul se bazeaza pe o arhitectura client-server.

Avantajele Securizatorului

 

La fel ca orice solutie de securitate, nu avem pretentia ca solutia noastra este infailibila. Ea este similara cu centura de siguranta sau airbag-ul unei masini - reduce semnificativ sau chiar dramatic sansele ca un eveniment nedorit sa aiba consecinte negative, in acest caz, ea face ca accesul neautorizat la datele dumneavoastra sa fie foarte dificil, sau chiar prea dificil ca sa merite efortul.